lauantai 26. joulukuuta 2009

Jouluaatto 1989

Leivonmäki 24.12.1989
Rinkula alkoi klo 19:13 ja loppui klo 03:48

Vuoden 1989 joulu läheni jo uhkaavasti,eikä kellään ollut varmaa tietoa
missä rinkula pidetään. Niinpä X2 päätti laittaa rinkula-antennin varmuuden vuoksi pystyyn ja niin ryhdyttiin tuumasta toimeen. Ensin hilattiin X-kakkosen "iänjäytämä"
tukikeppi Leivonmäen ylpeydelle,Kuhasenmäelle. Sen jälkeen laskettiin talkooväki;miehiä löytyi yhtä paljon kuin pienestä pitäjästä.
X2 nouti sopivaa narua jolla kiskoimme antennin huimaan 30m korkeuteen näkötornin ylimmästä ikkunasta. Kuinka ollakkaan saatiin antenni ripustettua torniin ristikkoavaimen ja hinausköyden avulla. Kun antenni oli köytetty ja kokeiltu niin lähdimme kaikki koteihin odottamaan joulupukin ja tonttujen tuloa.
Kello rupesi lähentelemään jo kuutta kun X2 hilpaisi näkötornille ja ryhtyi ottamaan selvää pitääkö kukaan rinkulaa. Kukaan ei tiennyt asiasta mitään ennenkuin
X2 sai kuson Lokkiin Kangasniemelle. Siellä odoteltiin Leivonmäen osaston pitävän rinkulaa. Sattumoisin muutama muu kuuli kun joku puhui rinkulasta.
Breikkareita tuli enemmän kuin laki salli ja X2 teki ratkaisevan päätöksen ja päätti aloittaa ikioman rinkulan Leivonmäellä. Kun kello tuli 19:13 alkoi kutsuja pikkuhiljaa tulla niin paljon ettei kirjuri pysynyt perässä. Tästä johtuen luettelossa saattaa olla pikkuisia "käpyjä". Siinä se ilta mukavasti vierähtikin autossa istuessa ja jouluja toivottaessa. Sattuipa joukkoon muutama selvännäkijä eli hägmämies.
Kello 02:00 jälkeen alkoi olla niin hiljaista että olimme vähällä nukahtaa. Klo 03:39 kirjasimme viimeisen kutsun kirjaan. Laskimme kutsut joita oli ennen tarkastusta 400. Luku putosi kuitenkin neljällä johtuen siitä että innokkaimmat kusottelijat halusivat päästä listoille erinäisillä A-B-C-kerroilla.
Antenni jolla kuso kulki oli ProCom 5/8
Lähetyskone Commander CB-23-40LR
Paikka Kuhasenmäki, näkötorni n.200m merenpinnasta.
Lähetyksen koostivat X2,Lumiukko(Kylä-2047)
Kirjurina ja listan laatijana Hägmä(Kylä-2037) antennikoplarina Kylä-781 +muut tontut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti