lauantai 26. joulukuuta 2009

Jouluaatto 1991

Joulurinkula 1991
Alkoi 24.12 klo 18:30
Päättyi klo 03:00
Ensinnäkin kiitokset kaikille rinkulaan osallistuneille.
Tällä kertaa asemia oli enemmän kuin koskaan aiemmin.
Ensimmäisen kerran joulurinkula pidettiin jouluna -83,
idea joulurinkulasta alkoi itsestään.
Olimme kanavalla 17 juttelemassa aattoiltana Hoo Viitosen pitäessä asemapäiväkirjaa. Illan mittaan kanavalla kävi porukkaa toivottelemassa hyviä jouluja.Tällöin asemia oli muistaakseni nelisenkymmentä. Se oli siihen aikaan paljon,tästä innostuneena pidimme rinkulan seuraavanakin jouluna. Pari kertaa rinkulaa on pyörittänyt Iiro/Kesla-609.
Tällä kertaa asema oli jo niin monimutkainen ettei sitä ehditty rakentaa valmiiksi. Rakensimme Qso-kämpän tornin yläkertaan,jossa sitten jouluyötä valvottiin ja mellastettiin. Lämmintä ja lämmikettä oli riittävästi,
vaikka ulkona paukkui pakkanen. Suunta-antennia päästiin käyttämään vasta puolilta öin kun suuntaa näyttänyt paperilappu oli kiinnitetty mastoputkeen.
Siinä sitten huurteisen ikkunan takaa taskulampun valossa tirkisteltiin mihin suuntaan moottori antennia käänsi ja väänsi.
Klo 03:00 laskeuduimme alas tornista ja ajoimme kotiin,olipa mukava päästä lämpimään nukkumaan.
------
Alhaalla rinkulan antennit Leivonmäen maisemissa.Ylinnä tukiasema-antenni,keskellä VHF-antenni(ei käytössä)ja alimpana suunta-antenni. Ylimmän korkeus maasta n.28 metriä ja merenpinnasta n.200m. Rakensimme auton osista järeän kääntölaitteen joka nappia painamalla käänsi koko antennirakennelmaa haluttuun suuntaan. Tällä kertaa pisin yhteys oli Hyvinkäälle n.160km. Kuvissa näkyvät antennit olivat liian lähekkäin ja vaikuttivat toisiinsa. Tämän takia kumpikaan ei toiminut kunnolla,joten suunta-antenni puretaan pois ja ensi jouluksi rakennetaan taas jotain uutta.
Viime rinkulasta saimme 63 kirjettä ja korttia. Listan tekeminen tällä kertaa olikin työläs homma, ensin kuuntelin ja katselin 8 tuntia videonauhaa. Sieltä löytyi kaikki kutsut ja kellonajat. Listaa kirjoitettaessa kirjoituskone jouduttiin vaihtamaan monta kertaa. Kopiokonetta ei saatu kunnolla toimimaan ja koko homma meinas ruveta vituttamaan. Ja seuraavalla kerralla toivotaan lisää väkeä näihin talkoisiin. Kiitos kaikille rinkulaa avustaneille. Talkoissa tällä kertaa X2,Kolumpia,Hägmä/Kylä-2037 ja taustavoimat.(Kuvien torni tuhoutui pyromaanien kesäjuhlissa vuonna 1992)



1 kommentti: