lauantai 26. joulukuuta 2009

Jouluaatto 1990

Leivonmäki 24.12.1990
Rinkula alkoi klo 18:50 ja loppui klo 04:15

Tässä lyhyt selostus tapahtumista.
Rinkulan pitäjinä olivat melkeinpä samat henkilöt kuin viime kerrallakin.
PääQsoilijana X2,kirjureina ja muina sähläreinä Lumiukko,Hägmä ja Kolumpia-1.
Muutama kuukausi ennen varsinaista rinkulaa olimme porukalla sopineet että tänä vuonna voisi rinkulaa muuttaa ja kehittää. Että saisi joka kutsulle kellonajan,lähetyspaikan ja kuuluvuustiedot. Tämän X2 toteuttikin pulttaamalla videokameran ja La-koneen lastulevyyn siten,että kamera kuvasi koko ajan Majorin sinkkumittaria.Systeemistä piuhat videoille ja televisiolle.
Näin saimme koko rinkulan nauhoitettua ja luettelon tekeminen helpottui. Kävimme jouluaattoa edeltävän iltana kokeilemassa laitteiston toimivuutta ennen virallista kusoilua.
Niin koitti jouluaatto ja kipusimme Kuhasenmäelle. Kytkimme laitteita,ja kohta ne olivatkin käyttövalmiina. Kun jonkin aikaa odoteltiin niin keli muuttui paremmaksi ja homma voitiin aloittaa. X2 aloitti rinkulan kanavalla 17,jonka jälkeen kutsuja alkoi tulla niin paljon että kirjureilla oli vaikeuksia pysyä mukana.
Kun olimme istuneet autossa puolitoista tuntia alkoi huolestuttamaan kusojen vähäinen määrä,koska niiden tulo tuntui loppuvan kokonaan. Kuitenkin joulumieltä oli riittävästi ja porukka rupesi virkoamaan koneittensa äärellä. Välillä autossa oli tunkkainen ilma mutta tuuletuksella siitäkin selvittiin.
Kusolistalle halusi mukaan myös Aarne Tanninen Washingtonista, mukana olivat taas joulupukit ja joku naisääni jonka puheista ei tavan koulutuksella ymmärretty kuin muutama sana.Epäilemättä hänkin halusi...
Se siitä ja kuten edellisenäkin vuonna oli mukana selvänäkijöitä rinkulan kanavalla höpöttelemässä.
Antennina Tagra RT104 , koneena Major M120 vakiomikillä.
Listalla kutsuja 556 kpl
Rinkulan pisin yhteys Haapajärvelle (asema 123 klo 02:50)
Kanava 17AM
+joskus käytettiin FM-modulaatiota uusia PR-puhelimia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti